Activitatile parohiei

Activitati caritabile, misionare, educative

Va invitam sa aflati despre numeroasele activitati in care este implicata parohia noastra.

Biblioteca parohiei

Literatura laica si religioasa

In aceasta sectiune puteti consulta fondul de carte existent si modalitatile de imprumut.

Vetre de ortodoxie

Popas spiritual

Aceasta sectiune va ofera informatii despre diferite asezaminte crestin - ortodoxe

Activitati 2010

Activitati 2011

Activitati 2012

Activitati 2013

Activitati 2014


Activitati 2009

§ februarie - In data de 22 februarie 2009, a avut loc sfintirea paraclisului nou construit in curtea bisericii. Cu acest prilej, am primit cu mare bucurie vizita IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

`

§ martie - în ziua de Buna Vestire s-a organizat de către parohie o acţiune caritabilă la Spitalul de bolnavi psihic de la Şipote (masa de prânz pentru bolnavi). Fiind în postul Paştelui, s-au gătit mâncăruri pe bază de peşte.

§ aprilie - în perioada imediat următoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui s-a organizat o nouă acţiune caritabilă la Spitalul de bolnavi psihic de la Şipote (masa de prânz pentru bolnavi), cu preparate specifice Paştelui.

§ iulie - s-a organizat de către parohie o a treia acţiune caritabilă la Spitalul de bolnavi psihic de la Şipote. Pe lângă sprijinul material al parohiei, câteva dintre enoriaşe şi-au adus contribuţia, prin participarea directă, alături de personalul bucătăriei instituţiei, la pregătirea bucatelor pentru masa de prânz a bolnavilor. Meniul a fost alcătuit din: felul I - ciorba din pulpe de pui, felul II - sărmăluţe în foi de viţa, desert:o felie de cozonac, o banana si o sicla de suc(0.5l). Masa a fost pregătită pentru 160 de bolnavi.

§ august
       - slujba Prohodului Maicii Domnului.

- în data de 29.08., parohia a donat suma de 700 RON Fundaţiei "Solidaritate şi Speranţă", pentru programul de asistenţă al bătrânilor.
- ca urmare a donaţiei SC Bogdani SRL Iaşi, prin programul de asistenţă socială al Protopopiatului 1 Iaşi, au fost distribuite obiecte de îmbrăcăminte pentru cei aflaţi în asistenţă.

§ septembrie - donaţia parohiei, în valoare de 250 Ron, pentru operaţia fetiţei Oanea Mihaela din Bârlad.

§ octombrie
Hramul Catedralei Mitropolitane din Iasi - Sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva - a prilejuit, ca in fiecare an, o reunire a spiritualitatii romanesti din toate colturile tarii, la Iasi. Pentru cateva zile, capitala Moldovei a fost gazda a sute de mii de oameni, care au venit pentru a lua binecuvantare si a se ruga la moastele Sfintei. Parohia noastra, alaturi de celelalte parohii din zona, a sprijinit osteneala pelerinilor care au asteptat mai multe ore pentru a ajunge sa se inchine, prin pachete cu mancare - pentru aproximativ 350 de persoane - cafea si ceai cald - cativa zeci de litri. De asemenea, aceasta sarbatoare a prilejuit, pe langa procesiunea organizata in seara zilei de duminca, 11 octombrie, si slujba religioasa din ziua de 14 octombrie, la care au participat multi dintre ierarhii Bisericii Ortodoxe Romane, si o serie de manifestari culturale in cadrul Mitropoliei - corul preotilor, condus de pr. Mircea Stoleriu - precum si o lansare de carte.

In data de 14 0ctombrie 2009, cu binecuvantarea IPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si in prezenta a numeroase inalte fete bisericesti, a avut loc recitalul corului "Apostolii", alcatuit din preoti ai parohiilor din Iasi si din imprejurimi, sub indrumarea pr. Mircea Stoleriu, precum si o lansare de carte - Viata si minunile Sfantului Luca Doctorul, Arhiepiscopul Simferopolului, scrisa de arhim. Dionisios Anthopoulos.

§ noiembrie - La inceputul lunii noiembrie 2009, s-a organizat de către parohie o noua acţiune caritabilă la Spitalul de bolnavi psihic de la Şipote, cu sprijin material din partea parohiei si cu implicarea catorva credinciosi. Meniul a fost alcătuit din felul I - ciorba din pulpe de pui, felul II - pulpe cu piure de cartofi, desert - cate o banana, un pachet de biscuiti cu ciocolata si o sicla de suc(0.5l). Masa a fost pregătită pentru 160 de bolnavi.

§ decembrie - ca in fiecare an, Sarbatoarea Nasterii Domnului a prilejuit manifestari specifice.
(Micii misionari colindatori)


Activitati 2010

Activitati 2011

Activitati 2012

Activitati 2013

Activitati 2014

Link-uri utile

  Biblia
  Sinaxar crestin ortodox
  Sfanta Liturghie
  Molitfele Sf. Vasile
  Spiritualitate
  Mari duhovnici romani
  Cantari bisericesti
  Predici de Parintele Cleopa, Parintele Galeriu, Parintele Arsenie si Parintele Sofian

 

 

 

VA MULTUMIM CA DONATI PENTRU FINALIZAREA CONSTRUCTIIEI BISERICII!

CONT BANCAR:
RO28BRDE240SV08265742400, deschis la BRD Iasi

   In fiecare an puteti dona in contul parohiei 2% din impozitul datorat pe venitul net.
   Pentru a face acest lucru, va rugam sa completati unul dintre formularele de mai jos - dupa caz. Formularul completat se depune la Directia Locala de Finante Publice:

 

- pentru persoanele care obtin venituri numai din salarii: Formular 230
- pentru persoanele care obtin venituri din activitati independente, drepturi de autor, etc., Formular 200

Implicarea Parohiei in diverse activitati a fost rasplatita prin obtinerea unor diplome de onoare din partea Mitropoliei si a Scolii"George Cosbuc"