Activitatile parohiei

Activitati caritabile, misionare, educative

Va invitam sa aflati despre numeroasele activitati in care este implicata parohia noastra.

Biblioteca parohiei

Literatura laica si religioasa

In aceasta sectiune puteti consulta fondul de carte existent si modalitatile de imprumut.

Vetre de ortodoxie

Popas spiritual

Aceasta sectiune va ofera informatii despre diferite asezaminte crestin - ortodoxe

Activitati 2009

Activitati 2011

Activitati 2012

Activitati 2013

Activitati 2014Activitati 2010

§ martie - In Postul Mare, de sarbatoarea Bunei Vestiri, Parohia noastra, cu sprijinul parintelui paroh, Chiruta Stefan, prin enoriasii sai, a desfasurat o noua actiune caritativa la Spitalul pentru bolnavi psihic de la Sipote. Meniul a fost alcătuit din felul I - ciorba de peste, felul II - peste prajit cu pilaf de orez si sos, desert - banana, o felie de cozonac de post si o sicla de suc(0.5l). Masa a fost pregătită pentru 160 de bolnavi. La plecare, fiecare bolnav a primit cate un pachet continand o pereche de papuci, un tricou, o pereche de sosete.

§ mai - s-au desfasurat manifestarile legate de aniversarea a 30 de ani de la infiintarea scolii "George Cosbuc". Ca si cu alte ocazii, parohia a fost prezenta la eveniment, prin intermediul parintelui paroh Chiruta Stefan, oferind micilor actori din echipa de teatru, premiata  la concursul de profil la nivel judetean premii in valoare de 300 de lei.
        Parohia "Invierea Domnului" mentine o stransa legatura cu scoala atat prin intermediul profesorilor, mare parte dintre ei locuitori ai cartierului si frecvent prezenti la slujbele religioase, cat si prin intermediul doamnei directoare Maria Orzetic, care sprijina constant eforturile parintelui paroh de a indruma copiii pe calea dreptei credinte.

§ iulie - au fost organizate alte doua actiuni caritabile la Spitalul de bolnavi psihic de la Sipote. Meniurile au cuprins bors cu copanele, pentru primul fel, piure, respectiv, pilaf cu carne de pasare si salata de varza, pentru felul al doilea, iar ca desert, mar, respectiv, banana, corn cu ciocolata, bomboane si cate o sticla de suc de 1/2 litru.
       Primul praznic a fost oferit de una dintre enoriase, in memoria fiului sau, iar celalalt, ca de obicei, prin contributia bisericii si a enoriasilor care au dorit sa participe.

 

Activitati 2009

Activitati 2011

Activitati 2012

Activitati 2013

Activitati 2014
Link-uri utile

  Biblia
  Sinaxar crestin ortodox
  Sfanta Liturghie
  Molitfele Sf. Vasile
  Spiritualitate
  Mari duhovnici romani
  Cantari bisericesti
  Predici de Parintele Cleopa, Parintele Galeriu, Parintele Arsenie si Parintele Sofian

 

 

 

VA MULTUMIM CA DONATI PENTRU FINALIZAREA CONSTRUCTIIEI BISERICII!

CONT BANCAR:
RO28BRDE240SV08265742400, deschis la BRD Iasi

   In fiecare an puteti dona in contul parohiei 2% din impozitul datorat pe venitul net.
   Pentru a face acest lucru, va rugam sa completati unul dintre formularele de mai jos - dupa caz. Formularul completat se depune la Directia Locala de Finante Publice:

 

- pentru persoanele care obtin venituri numai din salarii: Formular 230
- pentru persoanele care obtin venituri din activitati independente, drepturi de autor, etc., Formular 200

Implicarea Parohiei in diverse activitati a fost rasplatita prin obtinerea unor diplome de onoare din partea Mitropoliei si a Scolii"George Cosbuc"