Activitatile parohiei

Activitati caritabile, misionare, educative

Va invitam sa aflati despre numeroasele activitati in care este implicata parohia noastra.

Biblioteca parohiei

Literatura laica si religioasa

In aceasta sectiune puteti consulta fondul de carte existent si modalitatile de imprumut.

Vetre de ortodoxie

Popas spiritual

Aceasta sectiune va ofera informatii despre diferite asezaminte crestin - ortodoxe

Activitati 2009

Activitati 2010

Activitati 2011

Activitati 2012

Activitati 2014Activitati 2013

§ februarie, mai, iunie, august, octombrie
Si in acest an, Parohia "Invierea Domnului", prin intermediul enoriasilor sai, a reusit sa organizeze mai multe actiuni de binefacere la Spitalul pentru bolnavi cu afectiuni psihice de la Sipote. Acest tip de actiuni a devenit o traditie intre numeroasele activitati sociale ale parohiei noastre. Credinciosi din cadrul Parohiei incarca in masini produse alimentare, dar si de uz personal pentru bolnavii institutionalizati in acest asezamant de ingrijire, contribuind astfel la ameliorarea situatiei acestor persoane, in conditiile in care multi dintre bolnavi primesc foarte rar sau deloc vizite din partea apartinatorilor. De fiecare data se ofera cate un pranz alcatuit din doua feluri de mancare: ciorba cu carne si felul II, carne cu garnitura (piure, pilaf, etc). Desertul este nelipsit, dar si cate un mic cadou, constand in indispensabili, papuci de casa, caciuli, chiar ghete, asa cum a primit fiecare bolnav la vizita din luna octombrie, in prag de iarna.


 

 

§ martie
        Slujba Prohodului Domnului Nostru Iisus Hristos a prilejuit reunirea credinciosilor parohiei care, ca in fiecare an, au participat la celebrarea Requiem-ului si au inconjurat biserica, aflata inca in constructie.

§ octombrie
        Si in acest an, Sarbatoarea Sf Cuvioase Parachiva si Hramul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, au adus la Iasi numerosi pelerini. Parohia "Invierea Domnului" a participat, ca de fiecare data, la efortul comun al parohiilor din Iasi si din imprejurimi, de a oferi pachete cu mancare celor ce au stat la rand pentru a se inchina la racla Sf. Cuvioase Parascheva.

§ decembrie
        De sarbatoarea Sf. Nicolae, elevii din clasa I de la Scoala generala "George Calinescu" au venit impreuna cu doamnele invatatoare sa colinde pe credinciosii parohiei si au fost rasplatiti cu mere, colaci, dulciuri si cadouri.

        Cu aceeasi bucurie au fost primiti si elevii din corul Scolii generale "Alexandru Vlahuta", condus cu mult har si dedicatie de dl profesor Ilie Hrubaru. Copiii din cor au cantat colinde si Inalt Preasfintitului Mitropolit Teofan, in timpul vizitei programate la Palatul Mitropolitan special in acest scop. Copii au fost primiti cu parinteasca bucurie de catre Prea Sfintia Sa, au fost felicitati si au primit, binenteles, cadouri.

Colindatori la Inalt Preasfintia Sa, Mitropolitul Teofan 1
Colindatori la Inalt Preasfintia Sa, Mitropolitul Teofan 2
Colindatori la Inalt Preasfintia Sa, Mitropolitul Teofan 3

 

Activitati 2009

Activitati 2010

Activitati 2011

Activitati 2012

Activitati 2014Link-uri utile

  Biblia
  Sinaxar crestin ortodox
  Sfanta Liturghie
  Molitfele Sf. Vasile
  Spiritualitate
  Mari duhovnici romani
  Cantari bisericesti
  Predici de Parintele Cleopa, Parintele Galeriu, Parintele Arsenie si Parintele Sofian

 

 

 

VA MULTUMIM CA DONATI PENTRU FINALIZAREA CONSTRUCTIIEI BISERICII!

CONT BANCAR:
RO28BRDE240SV08265742400, deschis la BRD Iasi

   In fiecare an puteti dona in contul parohiei 2% din impozitul datorat pe venitul net.
   Pentru a face acest lucru, va rugam sa completati unul dintre formularele de mai jos - dupa caz. Formularul completat se depune la Directia Locala de Finante Publice:

 

- pentru persoanele care obtin venituri numai din salarii: Formular 230
- pentru persoanele care obtin venituri din activitati independente, drepturi de autor, etc., Formular 200

Implicarea Parohiei in diverse activitati a fost rasplatita prin obtinerea unor diplome de onoare din partea Mitropoliei si a Scolii"George Cosbuc"