Activitatile parohiei

Activitati caritabile, misionare, educative

Va invitam sa aflati despre numeroasele activitati in care este implicata parohia noastra.

Biblioteca parohiei

Literatura laica si religioasa

In aceasta sectiune puteti consulta fondul de carte existent si modalitatile de imprumut.

Vetre de ortodoxie

Popas spiritual

Aceasta sectiune va ofera informatii despre diferite asezaminte crestin - ortodoxe

Activitati 2009

Activitati 2010

Activitati 2011

Activitati 2012

Activitati 2013Activitati 2014

§ 10 februarie 2014 - Cercul Pastoral nr.3 Sf. Nectarie si-a inceput activitatea in acest an, la Parohia Invierea Domnului, printr-o slujba cu sobor de preoti, la care au participat reprezentanti din toate cele 13 parohii componente. Sfanta Liturghie a fost condusa de parintele Lehaci Petru, parintele paroh de la Biserica Sf. Nectarie, care este si presedintele Cercului Pastoral. Activitatea s-a finalizat cu prelegerea sustinuta de parintele Toma Crauciuc, legata de viata si activitatea domnitorului crestin Constantin Brancoveanu.

 

 

§ februarie, aprilie, mai, iulie, august, octombrie 2014 - activitati la Sipote. Parohia "Invierea Domnului" isi continua activitatea caritabila la Sanatoriul pentru bolnavi psihic de la Sipote. Nevoile celor de aici sunt multe, iar credinciosii parohiei noastre incearca sa mai suplineasca o parte din ele, oferindu-le acestor oameni, de fiecare data, cate o masa calda, la pranz, cu doua feluri de mancare, de regula o ciorba cu carne si felul II, friptura de carne si garnitura, precum si desert. Cu fiecare drum pe care-l facem la Sipote, incercam sa ajutam si cu diverse obiecte de uz curent, in functie de posibilitati: caciuli, tricouri, ciorapi, papuci, indispensabili, pijamale, s.a.m.d.

 

 

§ 9 iunie 2014 - sarbatorirea celui de-al doilea hram al Bisericii Parohiei Dacia. Praznuirea Sf. Chril din Alexandria, pe data de 9 iunie, a prilejuit sarbatorirea celui de-al doilea hram al parohiei noastre. Slujba Vecerniei cu Litia a fost savarsita de un sobor de 20 de preoti, din care au facut parte preoti ai Cercului Pastoral nr.3, dar si preoti invitati din alte parohii apropiate noua si bisericii noastre. Este al saptelea an de cand sarbatorim Hramul mic, in cinstea Sf. Chiril, sub umbrirea Duhului Sfant. Marea sarbatoare a Sfintei Treimi in acest an a cazut in ziua de 9 iunie, ziua patronului nostru, fiind un prilej in plus de rugaciune si inchinare. Dupa miruire si impartirea Litiei, toti cei prezenti au primit cate un pachet cu preparate: carne, sarmale calde, cozonac, un pahar cu vin (200 de pachete).

 

 

§ 14 octombrie 2014 - Sarbatoarea Sfintei Parascheva. Praznicul Sfintei Parascheva a adunat la Iasi, ca in fecare ani, multimi de credinciosi, veniti sa se inchine la Sfintele Moaste. Si tot ca in fiecare an, prin eforturile credinciosilor, Parohia "Invierea Domnului" a fost alaturi de pelerini, oferind peste 500 de pachete cu mancare, precum si cate un pahar de ceai sau cafea.

 

 

Activitati 2009

Activitati 2010

Activitati 2011

Activitati 2012

Activitati 2013Link-uri utile

  Biblia
  Sinaxar crestin ortodox
  Sfanta Liturghie
  Molitfele Sf. Vasile
  Spiritualitate
  Mari duhovnici romani
  Cantari bisericesti
  Predici de Parintele Cleopa, Parintele Galeriu, Parintele Arsenie si Parintele Sofian

 

 

 

VA MULTUMIM CA DONATI PENTRU FINALIZAREA CONSTRUCTIIEI BISERICII!

CONT BANCAR:
RO28BRDE240SV08265742400, deschis la BRD Iasi

   In fiecare an puteti dona in contul parohiei 2% din impozitul datorat pe venitul net.
   Pentru a face acest lucru, va rugam sa completati unul dintre formularele de mai jos - dupa caz. Formularul completat se depune la Directia Locala de Finante Publice:

 

- pentru persoanele care obtin venituri numai din salarii: Formular 230
- pentru persoanele care obtin venituri din activitati independente, drepturi de autor, etc., Formular 200

Implicarea Parohiei in diverse activitati a fost rasplatita prin obtinerea unor diplome de onoare din partea Mitropoliei si a Scolii"George Cosbuc"